Om

Lite kort om mig

Hur det hela började

Idrott och rörelse har alltid varit en stor del av mitt liv.Skidorna har varit en del av livet så länge jag kan minnas och alltid funnits i vår familj och släkt, tack vare ett skidintresse från mammas sida av släkten.  Birgit som var med och tränade oss barn i byklubben Östmark IF lärde mig grunderna i skidåknigen. Som liten spelade jag även fotboll och var under lång tid målvakt, precis som pappa hade varit. Under många sommrar som barn gick jag på egen hand till friidrottsanläggningen ett stenkast från vart vi bodde under min uppväxt, och hoppade höjd och längd. Inga grenar som jag var någon naturbegåvning på direkt men jag har alltid haft ett driv efter att utvecklas och ville träna. 

Som barn gjorde jag gärna det storebror Tomas , fyra år äldre gjorde, det var allt från att stå en hel sommar och trixa med en fotboll (för att slå pappas rekord), till att vilja vara med och bygga samma trädkoja som han och hans kompisar. Han var, och är min största idol. Såhär i efterhand inser jag vilken otroligt snäll och tålmodig storebror jag har haft genom alla år! 

När han började med skidskytte var såklart steget för mig att börja litet. Vid åtta - nio års ålder gjorde jag mina första träningar för hemmaklubben SK Bore, där jag minns att jag fick väldigt god hjälp av klubbens tränare, klart yngst av alla kände jag mig stor,  sedd och välkommen in i skidskyttefamiljen!  Sedan den dagen har jag varit fast! 

Vid tolv års ålder bestämde jag mig för att jag ville satsa på idrotten. Jag skulle bli en idrottare i världsklass!  Det var inte alls en självklarhet att det skulle bli inom skidskytte, jag höll på med fotboll och längdskidor fram till gymnasiet, men valde ändå tillslut skidskytte, mycket på grund av att min prestation speglade resultatet samt spänningen i sporten. 

Efter fyra år på skidskyttegymnasiet gick flyttlasset upp till Östersund. 


 I början av 2017 träffade jag min Christian hemma på gymmet i Torsby, där han gjorde sin AT-tjänst på sjukhuset. En tid senare fick han sin ST-tjänst i Östersund och flyttade upp. 

Idag bor vi i Östersund och på skottdagen i år friade jag till honom. Bröllopet får vänta något år. Snabbfakta 

Namn: Linn Persson 

Född: 27 juni 1994 

Uppvuxen: i Östmark, 25km nordväst om Torsby, Värmland 

Klubb: SK Bore 

Familj: sambon Christian, mamma Berit, pappa Sven-Erik, storebror Tomas. 

Längd: 1,65

Skidor och pjäxor: Fischer

Stavar: Leki 

Handskar: LillSport 


Motto: Finns viljan går allt