I onsdags drog jag igång träningen igen och kan väl säga att kroppen är lite seg sen magsjukan. Sänkan var fortfarande hög så tagit det lite piano dessa 4a träningsdagar. Idag är det vila och det känns skönt! 

Haft en slö morgon där jag var uppe och bakade scones och gjorde frukost på sängen till Christian. Det är ju trots allt vår årsdag (något en av oss iaf kom ihåg..). Nu ska vi dock ut och åka lite långfärdsskridskor. Aldrig testat så det ska bli kul. Eftersom det är vilodag blir det varesig någon lång eller hård tur utan bara testa på🙂

 

/Linn

Bästvärst

Slutet på denna trimester blev inte riktigt som planerad. Hann med torsdagens sprint men tyckte det gick rätt segt. Trodde det var höjden och kanske var det det, men natt till fredag började illamåendet och febern krypa sig på. Så istället för att njuta av en fantastisk tävlingsort med bra publiktryck, vykortsliknande omgivning, god mat, oftast i vindstilla och sol, blev jag liggandes inne på ett hotellrum med fördragna gardiner. Stundtals huttrande under dubbla täcken iklädd täckbyxor, mössa och dunjacka. Stundtals yrande, halvt medvetet, halvt i en konstig variant av dröm som endast infinner sig vid hög feber. Stundtals har jag även spenderat tiden liggandes i fosterställning på badrumsgolvet gnyende efter mamma..

-Ja för vem vill vara ensam på ett hotellrum när att sträcka sig till nattduksbordet efter en vattenflaske känns som en enorm utmaning, eller när man ligger där och har feberfrossa..Jag vet inte med er men jag ville inget heller än att vara hemma hos mamma. 

Så jag har svårt att placera Antholz nu. Innan har jag rankat den orten högst över världscupsorterna men just nu känns den även som den värsta. Bästvärsta? 

Tack och lov varade inte magsjuka/matförgiftning/vinterkräk-sjukan/(mancold?😅) inte så länge och nu mår jag bra. Visst är jag rätt matt och orkeslös, kanske inte så konstigt när det var mer eller mindre ca 0 kcal in (eftersom allt har haft en tendens att komma upp igen..) under några (35-40) timmar.

Men har ingen feber längre och matlusten har kommit tillbaka🙏 så med mycket vätska, mat och sömn närmaste dagarna så räknar jag med att vara i full träning snart igen🙂

/Linn

Personbästa

Tävlingarna här i Ruhpoldig är nu över. Tre tävlingsdagar där det framför är allt positiva saker att ta med mig från denna helg. 

För att börja med sprinten så  är jag nöjd med den. Fullt skytte och en 16e plats som räckte till en plats i masstarten. 

Under lördagens stafett körde vi in på en 4e plats efter helt klart godkända insatser men kanske inget topplopp. 

Idag var det då dags för masstart och innan var jag lite nervig innan.

Kan väl säga att det var onödigt att oroa sig för det. Gör mitt bästa resultat någonsin och skjuter fyra nollor😃👊  

Men, det finns ändå ett men under denna vecka. Ryggen. Har slitit rätt mycket med den i veckan och känner att det hämmat mig i skidåkningen. Ganska frustrerande att känna sig i bra form men att inte kunna få ut det i skidåkningen.

 

 Över lag är jag ändå väldigt nöjd med dagen. Att stå och skjuta fullt i sista skyttet och gå ut som 3a var nåt jag gärna kan tänka mig göra igen! Tyvärr var jag inte stark nog på sista varvet utan fick se mig besegrad av 4 tjejer (bla Hanna som gled över mållinjen som slutade 4a) och slutade 7a. Lite snopet med tanke på att det är topp 6 som får gå på blomsterceremoni, men som sagt är jag nöjd med dagen och ser fram emot nästa vecka i Antholz. 

//Linn  

Ingen vidare dag

Ingen vidare tävling för mig idag. Att skjuta 4 bom i en sprint är inget man vill göra.. Kan inte riktigt säga varför det blev bom, jag kämpade verkligen med skotten idag! Jobbade och jobbade, stod och försökte få in pricken i mitten av kornringen men pipan gick som en elvisp och idag lyckades jag inte tima avtrycket med den tiondels sekund jag hade på mig som pipan svepte genom pricken. Surt, såklart. Besviken? Mja kanske inte ändå. Visst är jag besviken på skyttet och placeringen men samtidigt är jag trygg i att jag kan träffa och oftast skjuter bra. Kanske inte snabbast på vallen men oftast okej skytt. Idag var jag varken eller och förhoppningsvis var det en engångsföreteelse. Skidåkningen däremot var en positiv överraskning. Tyckte inte det var nåt speciellt alls egentligen, åkte och undrade om jag kanske ligger på en för "bekväm" fart (missförstå mig rätt, det är Aldrig ! skönt att tävla, oftast gör det mest ont). Visade sig att åkningen var rätt bra, det känns ändå skönt.   

Så från dagen tar jag med mig att åkningen är bra trots en tuff träningsperiod under jul och nyår. 

// Linn 

 

På't igen

Sen sist jag skrev nåt här har vi kört tävlingar i nove Metso, firat jul och nyår, tränat en massa och nu är vi återigen på plats för fortsättningen av världscupen. Denna gång i Oberhof, och inte helt oväntat är det busväder med blåst och nederbörd i form av snö. 

I morgon drar vi igång med tävlandet och start för oss damer är 14,30. Jag har nr 37 och först ut av oss svenskor 🙂  

Vi får hoppas på rättvisa förhållanden.      🌪🌨✊ 

 

/Linn  

En bra svensk dag

Gårdagens stafetter var fantastisk roliga som svensk! Pallplats på både dam och herrstafetten. En andraplats till oss tjejer på förmiddagen och som alltid när vi gör bra stafetter ska killarna komma och slå oss😉 De vann!! ⭐😀 

Föga förvånande körde jag första sträckan. Kände direkt att vi hade superskidor och det var inga problem att bara surfa med i vindsuget och spara så mycket som möjligt på krafterna. Första skyttet var en bra serier. 5 säkra träff och jag går ut strax efter italienskan Vittozzi. Kunde trycka ikapp den lilla luckan som var och fick återigen ligga i rygg och bara gå med.

Under ståserien blev det ett efterskott och gick ut 12 sek från tät och på en 7e plats.

På sista 2km varvet hade jag bra med krafter och kunde gå om 3 personer. Växlade över till Mona som nr 4, 5 sek från tät. 

Är jättenöjd med min insatts och att ha bästa åktid på den sträckan! 

upload.jpg

Efter målgång för egen del är det en nervös väntan på att de andra ska göra sina lopp. Men igår gick det bra, det var inte 4a perfekta lopp men fyra stabila insatser det räckte till en andraplats! 

upload.jpg

Idag ska vi träna ett pass här på färmiddagen och sen resa vidare mot nove mesto för sista helgen innan juluppehållet.

/Linn

Hochfilzen

Det har varit en fröjd att få spendera veckan här i Hochfilzen som bjudit på fantastiska dagar med massor av snö och sol. Det är som att skida runt i ett vykort😍.

Kalla nätter och mornar har lett till perfekta spår och förhållanden under både sprinttävling i torsdags och dagens jaktstart. 

Undet sprinten blev det en 30 plats med 1-0 i skjutresultat och efter en mediumdag i spåret. En okej insats men inget topplopp. Dagens lopp däremot var betydligt bättre med 19/20 träff och en kropp som svarade bra. Klättrande till en 11 plats och hade , om man enbart ser till dagens race, 5e bästa placering. 

upload.jpg

Mycket nöjd med dagen och laddar nu om för  morgondagen och sista tävligen här för denna gång. Damstafett står på programmet med första start 11,15.

/Linn