Lägret i Ruhpoldig har varit över sedan i söndags. De sista dagarna under lägret kördes två race. Det kändes som en typ av final av barmarkasäsongen som nu i princip är slut. 

Det var två bra race för mig trots en otroligt trött kropp.

Efter sista loppet i lördags och innan avslutande styrka-löpning vat det dags för mig, Anna och Torstein att få våra pris från triathlontävlingen vi vann under lägret i juni. Priset bestod av paragliding. Det var riktigt coolt! 😍 

Denna vecka är det vilovecka och tillbringar den i Frankrike tillsammans med familjen Gestblom☺ mysigt att bara vara och åka på en och annan utflykt. Sen behöver vi inte åka så värst mycket, vi bor ju ändå på ett slott! 😌🏰  

upload.jpg

/Linn

Blodsocker

Är nu nere i Ruhpoldig för säsongens sista barmarksläger. Idag har vi haft vilodag och kommit knappt halvvägs genom detta läger. 5 träningsdar gjorda. 6 dagar återstår. Ett långt läger denna gång. 

Allt är väl ungefär som vanligt, träningen rullar på, och vi äter tränar och sover. Ungefär som vanligt med andra ord.  

Lite speciellt för mig detta läger är att jag just nu har en blodsockermätare för att kunna följa blodsocketkurvan under dygnet via en app i telefonen. Några saker jag hittils lagt märke till är 

1 Det är väldigt lätt att springa ifrån telefonen och lämna den lite varstans. Mätaren (som sitter på magen) är kopplad till telefonen och ska därför ha den i närheten.

2 Batteritiden slukas verkligen upp!  

3 Det är omöjligt att missa om värdena sjunker lågt. Hade ett pass där jag gick under 3,1 mmol som är den inställning där det börjar varna för akut lågt. Den varnar högljutt, och var 5e minut. Detta under ett knappa 3h rullskidpass. 

4 det är extremt svårt att få upp värdet (och därmed tyst på appen) under pågående pass. Fick i mig 175 g kolhydrater i form av gel, sportdryck och banan (lika mycket som drygt 11,5 dl kokt pasta innehåller) och ändå låg jag lågt, hela passet. Måttligt road av ett alarm som ringde, var 5e minut, i 160-170minuter..✌3🙄

Även om det inte är jättekul att låta som en backande hjullastare 🚨 så är det intressant att se vad som händer och hur det går att förbättra kost och timeing för bättre förutsättningar till bra träning. 

i morgon väntar intervaller. 

/Linn  

 

 

Höst

Hösten är här med besked 🍁🍃 

Det blåser, regnar och är småkallt. Dock ska vi nog inte klaga på blåst här uppe i Östersund. Södra Sverige verkar ha det betydligt värre med stormen Knud.  

Haft vilohelg i helgen så med tanke på vädret har den spenderats mestadels inomhus försjunken i en bok. Pefrekt vilodagsväder med andra ord.

Det har varit/är en välbehövlig vila denna helg. Har sovit i massor och bara låtit kroppen återhämta sig. Senaste veckorna har vi spenderat nere i Ruhpoldig på ett av höstens två läger där nere. Det var ett tufft men riktigt bra läger och fina träningsdagar. Sommaren dröjde sig kvar lite längre där nere och bjöd på varmt väder och sol. 

Från ett av lägrets löppass.

Från ett av lägrets löppass.

I morgon drar vi igång träningen igen. Även om vilan är behaglig och behövlig slår det inte att träna. Det är få saker som slår träning faktiskt. Vi är hemma här i Östersund en vecka innan två veckors läger, återigen nere i Ruhpoldig. Denna vecka hemma trodde vi skulle bli en lite lugn vecka visade sig vara motsatsen.

En "normal week" med andra ord. 

 /Linn 

Inte helt nöjd

Idag var det alltså tre tävlingar. Skytteduell, prolog och masstart. 

Blev en tredjeplats i skytteduellen. Var helt säker det sista skottet satt,  kändes som det! men det slank ut. Lite irriterande, men grattis Elvira som kamma hem det! 🙂

I prologen (4km åkning och 2 skytten) var jag trött i kroppen! Dels berodde det nog på en aningen kort uppvärmning (hade typ 20 min från skyttetävlingen till prologen) , och kan även ha att göra med gårdagens race. Men det gick ändå bra! 4a totalt med en bom och därmed vidare till masstarten där 12 stycken fick köra. 

I masstarten var även Hanna, Mona och Anna. Alla tre gjorde bra insatser och slutade på 1a, 3e och 6e plats!

Tyvärr sköt jag bort mig i masstarten så det slutade på en 9e plats för min del, även där irriterande, att inte göra det bra. När jag körde kunde jag inte förstå hur det kunde bli så många bom, men nu i efterhand när jag funderat lite ska jag nog göra en check på geväret i morrn. Ramlade nämligen i målet efter prologen (var så tight mellan mål och tävlingsbanan så funktionärer stog och tog emot en i mål, men han lyckades inte fånga mig helt utan jag föll i backen). Vi får se hur det beter sig under inskjutningen i morgon.

Så för att summera dagen kan jag säga att jag gjorde två bra insatser och en mindre bra, men inte nån som var sådär 100%, mer sådär 85 nånting, och det stör mig lite. Det är irriterande. I morrn ska jag verkligen göra allt jag kan för att kunna avsluta dagen och säga "jag är nöjd".  

Ska försöka hålla mig från rundan i morrn! 

Ska försöka hålla mig från rundan i morrn! 

/Linn  

Lysebotn opp

Igår körde vi alltså Lysebotn opp. 640 höjdmeter fördelat över 7km. Bara uppför med andra ord. 

Det är alltid tufft att köra det racet och det blev ett sjuhelsike bra träningspass. 

Det var kul att se en stor förbättring från fjolåret. Närmare 2min snabbare tog jag mig upp i år. Dock hade jag respekt för backen, lite väl mycket kanske. Visst jag var trött på toppen men det var inte den totala utmattningen ett sånt lopp borde ge mig. Jag borde alltså ha pressat mig själv hårdare. Kört längre peroder i den där obekväma känslan nära maximal insats. Så inte helt nöjd att jag inte lyckades pressa mig helt. Men det blev som sagt ett fint pass och jag är ändå glad att jag kunde köra!

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

På damsidan blev det bara jag och Emma som kunde ställa upp. De andra hann aldrig få sitt bagage. På herrsidan skulle Torstein och Peppe köra, då de packat pjäxorna i handbagaget och kunde då låna sig till övrig utrustning. Men som säkerligen de flesta sett på diverse medier så råkade Peppe ut för en otäck olycka igår strax innan start. Han skulle ha vejat för en bil, ramlat och fått rullskidstaven i vaden. Det sista jag hörde igår var att han väntade på sjukhuset med att de skulle ta ut staven. Hoppas det går bra med honom och att det läker fint så han snart är på benen igen! 

Nu är det dags att kliva upp (sovmorgon eftersom vi tävlar först 3 i eftermiddag) och att ladda för en ny tävlingsdag. Skytteduell, prolog (4km, 2 skytten) och förhoppningsvis masstart (4km 4 skytten) står på schemat. Det kommer gå snabbt och det kommer bli kul!😊

/Linn 

Tävlingsdags

Då är vi påväg mot Sandnes för Blinkfestivalen i helgen. Åkte i eftermiddags hemifrån Torsby tillsammans med Emma tidigare idag och har endast ett flyg inrikes i Norge. Skönt! Dock inte helt strulfri. Kommer till disken och ska checka in när det visar sig jag har biljett och referensnummet men inget flyg?! (Hur det nu går till..🤦‍♀️)

Tack och lov var vi i god tid och det fanns platser kvar på planet så jag blev med. Men jag ska inte klaga! Större delen av laget är fast på Arlanda i natt på grund av föreningar. Mycket talar för att de inte kommer hinna till morgondagens uppförsrace..😕

Uppförsracet ja.. Eller Lysebotn opp som det heter! Här faktiskt lite tävlingsångest för det..! Det är alltså ca 7km långt race, uppför.. där runt 650 höjdmeter ska plockas. Delar av mig tycker att det ska bli kul och är en rolig utmaning! Andra delar av mig tycker det är ett dåraktigt påhitt...Det är en stadig konflikt inombords när det kommer till att pressa ut dedär sista ur kroppen som görs under hårda pass och tävling.

I helgen kommer det även vara rullskidskyttetävlingar innan vi vänder hemåt igen för läger hemma i Torsby. 

/Linn  

 

Frankrike

Är återigen på resande fot, denna gången påväg tilö Frankrike för julilägret. 

Efter midsommar har träningen rullat på som vanligt med inslag att jag körde Inge Bråten memorial i Sunne. En rullskidsprint. Gick väl ungefär som väntat. Chock för kroppen att hålla hög fart. Men kul att vara med och köra.

Har varit lite segare och tröttare i kroppen de senaste veckorna. Genomfört bra pass men fått kämpa mer för det. Känner även av ryggen med en och annan låsning som sitter å gnager. Hoppas hoppas att fysion nu under lägret kan få loss på det. I övrigt ser det ut att bli en tuff vecka med flera hårda pass. Tempot har skruvats upp lite och det märks att vi kommit in i en ny period i träningen. Perioden jag själv skulle beskriva som "fortsatt hög mängd men öka intensiteten".

Kanske inte är så konstig benen är lite sega ändå... 🙃

 /Linn