Lysebotn opp

Igår körde vi alltså Lysebotn opp. 640 höjdmeter fördelat över 7km. Bara uppför med andra ord. 

Det är alltid tufft att köra det racet och det blev ett sjuhelsike bra träningspass. 

Det var kul att se en stor förbättring från fjolåret. Närmare 2min snabbare tog jag mig upp i år. Dock hade jag respekt för backen, lite väl mycket kanske. Visst jag var trött på toppen men det var inte den totala utmattningen ett sånt lopp borde ge mig. Jag borde alltså ha pressat mig själv hårdare. Kört längre peroder i den där obekväma känslan nära maximal insats. Så inte helt nöjd att jag inte lyckades pressa mig helt. Men det blev som sagt ett fint pass och jag är ändå glad att jag kunde köra!

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

På damsidan blev det bara jag och Emma som kunde ställa upp. De andra hann aldrig få sitt bagage. På herrsidan skulle Torstein och Peppe köra, då de packat pjäxorna i handbagaget och kunde då låna sig till övrig utrustning. Men som säkerligen de flesta sett på diverse medier så råkade Peppe ut för en otäck olycka igår strax innan start. Han skulle ha vejat för en bil, ramlat och fått rullskidstaven i vaden. Det sista jag hörde igår var att han väntade på sjukhuset med att de skulle ta ut staven. Hoppas det går bra med honom och att det läker fint så han snart är på benen igen! 

Nu är det dags att kliva upp (sovmorgon eftersom vi tävlar först 3 i eftermiddag) och att ladda för en ny tävlingsdag. Skytteduell, prolog (4km, 2 skytten) och förhoppningsvis masstart (4km 4 skytten) står på schemat. Det kommer gå snabbt och det kommer bli kul!😊

/Linn 

Tävlingsdags

Då är vi påväg mot Sandnes för Blinkfestivalen i helgen. Åkte i eftermiddags hemifrån Torsby tillsammans med Emma tidigare idag och har endast ett flyg inrikes i Norge. Skönt! Dock inte helt strulfri. Kommer till disken och ska checka in när det visar sig jag har biljett och referensnummet men inget flyg?! (Hur det nu går till..🤦‍♀️)

Tack och lov var vi i god tid och det fanns platser kvar på planet så jag blev med. Men jag ska inte klaga! Större delen av laget är fast på Arlanda i natt på grund av föreningar. Mycket talar för att de inte kommer hinna till morgondagens uppförsrace..😕

Uppförsracet ja.. Eller Lysebotn opp som det heter! Här faktiskt lite tävlingsångest för det..! Det är alltså ca 7km långt race, uppför.. där runt 650 höjdmeter ska plockas. Delar av mig tycker att det ska bli kul och är en rolig utmaning! Andra delar av mig tycker det är ett dåraktigt påhitt...Det är en stadig konflikt inombords när det kommer till att pressa ut dedär sista ur kroppen som görs under hårda pass och tävling.

I helgen kommer det även vara rullskidskyttetävlingar innan vi vänder hemåt igen för läger hemma i Torsby. 

/Linn  

 

Frankrike

Är återigen på resande fot, denna gången påväg tilö Frankrike för julilägret. 

Efter midsommar har träningen rullat på som vanligt med inslag att jag körde Inge Bråten memorial i Sunne. En rullskidsprint. Gick väl ungefär som väntat. Chock för kroppen att hålla hög fart. Men kul att vara med och köra.

Har varit lite segare och tröttare i kroppen de senaste veckorna. Genomfört bra pass men fått kämpa mer för det. Känner även av ryggen med en och annan låsning som sitter å gnager. Hoppas hoppas att fysion nu under lägret kan få loss på det. I övrigt ser det ut att bli en tuff vecka med flera hårda pass. Tempot har skruvats upp lite och det märks att vi kommit in i en ny period i träningen. Perioden jag själv skulle beskriva som "fortsatt hög mängd men öka intensiteten".

Kanske inte är så konstig benen är lite sega ändå... 🙃

 /Linn 

Midsommar🌼

Nu är lägret över och äntligen är vi påväg hem. Har känt de sista dagarna under lägret att det räckt nu och sista 4 passen har mer eller mindre körts på vilja än egentlig ork. Visserligen gjor bra pass, men har fått varit med mentalt i varenda steg eller stavtag och pushat på. Kroppen är så trött just nu. Helt perfekt egentligen. Precis på gränsen såhär när vilodagarna infinner sig. Då kan jag njuta än mer av avbrottet i träningen och kroppen hinner ladda upp sig igen.

Egentligen tror jag de sista spåren av fräschhet försvann i samband med vår tävlingsdag i söndags.

Det var en lång och intensiv dag och ett extremt bra träningspass! Både att träna på spänningen och laddningen under första momentet som var skytte. Sen att jobba i ett team och hjälpas åt att ta sig igenom de tre fysiska delarna som bestod av 20km rullskidor, 40km mtb cykel och löpning uppför ett berg. Och till sist att faktiskt hålls hög intensitet under så lång tid. 

Det hela var dessutom en jaktstart som grundade sig på skyttet så det var "först i mål vinner"

Jag körde tillsammans med Anna och vi tog hem segern. Mycket tack vara vårt fina skytte men även bra fart under hela loppet, som hade en träningstid på ca 3.35h. 

i stora hela är jag väldigt nöjd med även denna träningsperioden och ser fram emot några lugna dagar hemma i Värmland innan träningen drar igång igen! 🙂

Glad midsommar! 🌼🌸 

/Linn

Ruhpoldingläger nr 1

Då är vi tillbaka i Ruhpolding för att genomföra junilägret. 

Som vanligt är det tuffa dagar, hårda och bra dagar. 

Än så länge har det funkat fint för mig. Genomfört passen som jag velat, ja nästintill iaf. Har lite ont i en fot så bytt ut löpningen denna veckan för att det ska lägga sig. I övrigt rullar det på och det känns att det varit några tuffa veckor. Inte utan att vilan under midsommarhelgen är aningen efterlängtad. 

Köpte på vägen ner hit en bok för att kunna läsa lite och jag är helt fast! Läser den fjärde boken i millennium serien och ser fram emot att även sätta tänderna i den 5e😁 

/Linn  

Bra start

Nu var lägret över och med de dryga 29h träning så kan jag summera det som en riktigt bra vecka för mig!🙂 

Sen hände det en rätt komisk grej under andra långpasset. När inte cyklarna användes hängde vi upp dom och låste fast med ett kabellås. Alla lås vi fick hade samma kod. Men när jag kom ut för att ta min cykel fick jag inte upp låset, hur jag än försökte. Nåt hade gått galet. Lätt stressad (07.57) försökte jag förgäves få tag på personalen till cykeluthyrningen för att få hjälp. De öppnade 09.00. Kl 08.00 drog passet igång och där stod jag, utan cykel. Fick order om att köra 6h själv när jag fått ordning på cykeln. De andra drog iväg förutom Per från Stanley security teamet som stannade och hjälpte mig. Han lyckades då istället för att få av låset, helt enkelt skruva ut vajern där man fäste låset i, ut väggen. Så cykeln var fri och jakten på klungan började!

Väl ikapp fick vi lov att tejpa fast låset kring ramen för att inte slå i det i benen. Därav den otroligt fina detaljen på cykeln under det passet, ja tillsammans med mitt alltid upphöjda styre vill säga. Ser ut som en tantracer men spar på ryggen 🙂

6h senare inne på cykeluthyrningen måste det ha blivit en miss och låsen hade blandats ihop med några andra gäster. 

upload.jpg

 

Har haft en fin första period på detta träningsåret och tycker verkligen jag har kunnat genomföra riktigt bra träning. Otroligt skön känsla. Om resten av året blir som denna månad kommer det här bli en kanonår! 🙂 

 Är nu påväg mot Sverige igen och en helg näst intill fri från träning. Åtminstone för mig! Ska direkt från flyget till Vallentuna och genomföra några dagar till hos Sportsclub Education på PT- utbildningen. Det har pratats på att vi eventuellt ska få ha egen klient för ett pass. Så helgen kommer innehålla en hel del träning, både teoretisk och praktiskt men med fokus från "andra sidan" som tränare. 

Ska bli spännande, men är även rätt nervöst.

På söndag flyger jag upp till Östersund igen. Inte utan att jag längtar. Mest efter Christian såklart. 

I övrigt ser jag inte riktigt fram emot nästa vecka. Åtminstone inte måndag, då vi har maxtest på rullbandet. Gruvar mig för att kliva upp där. Vet precis hur fruktansvärt ont det kommer göra. Och att ångesten kommer gå att ta på dedär minuterna innan det drar igång. Det är då man får försöka trycka undan tankarna som tex "vad i helvete utsätter du dig själv för frivilligt", och plocka fram pannbenet och låta hornen växa fram i pannan istället. Men det är en otroligt obehaglig situation och oftast mår jag illa både innan, under och efter🤢. Samtidigt som det inte finns nåt mer tillfredställande än att känna att testet var bra och se en utveckling!

Hatkärlek på hög nivå. 🖤 

/ Linn 

 

Lägervecka

Är inne på sista av 6 träningsdagar här nere i Cypern. 

Haft ett bra läger och kännt mig pigg och stark.

Vi har haft många varma dagar och känns som jag inte gör annat än dricker vatten. 

Nu börjar dock både träningstimmarna och värmen ta ut sin rätt och det ska faktiskt bli skönt med några vilodagar efter detta. 

Men först ska jag försöka genomföra två bra pass. Först ut, cykel med "tunga växlar" intervaller. Uppför såklart 😁 🚵

 

 //Linn