OS


OS är nu över och vi är återigen hemma i Östersund.


Vad ska man säga, vart ska man börja?!


Det är helt otroligt vilket fantastiskt OS det blev för oss skidskyttar och hela Sverige. Det har varit häftiga upplevelser och jag är så otroligt glad att få vara en del av det här laget.


Att ta ett silver med tjejerna var helt galet!


Innan racet var jag laddad och nervös. Jag hade kört den där första sträckan på stafetten många gånger i mitt huvud. Åkt bra och energisnålt första varvet, skjutit 0-0. Kunnat göra ett spurtvarv där jag verkligen kunnat ge allt och växla med tätkänning. Jag ville så himla himla gärna göra ett perfekt lopp.


Under racet gick det bra fram till första skyttet. Gjorde vad jag kunde på vallen men fick lov att använda två extraskott. Irriterad på min skytteinsats var jag ivrig att jaga ikapp på andra varvet. Kände mig stark och vi hade bra skidor. Jag ville minimera avståndet till täten.

På stående skytte blev det ytterligare två extraskott och jag växlade besviken. Besviken över att inte göra det där perfekta loppet jag ville göra. Besviken på att jag inte växlade i tätgruppen som jag föreställt mig.


Efter loppet kunde jag följa loppet och se att det var mycket svårt för många på vallen och att det svängde väldigt mycket!


Att sedan se Hanna skjuta fullt i sista skyttet och inse att det blir medalj, det var helt grymt!

När det dessutom räckte till ett silver!

Det är fantastiskt


Efter att ha sett anslys-listan så ser jag att jag bör vara nöjd med mitt lopp! Jag har åkt riktigt snabbt! Och gjorde allt jag kunde på vallen. Och tillsammans var vi det näst bästa laget i världen den dagen.

upload.jpg

Efter pallplatsen var det full fart! Det blev presskonferens, dopingkontroll, middag, snabbdusch, till sminket för att försöka se vaken ut under tv- intervjun (klockan var nu 3 på natten för att passa tv tiderna här hemma) innan läggdags, sådär kvart över 5 på morgonen.


Dagen där på var det återigen full fart med mera media innan prisceremonin när vi fick våra medaljer!

Häftig känsla...!

upload.jpg


Som kronan på verket var vi på plats och fick se herrarna i stafetten ta GULD!!


Det är så otroligt häftigt! Hur alla har gjort sina bästa eller i paritet med sina bästa lopp på OS. Visserligen inte konstigt med tanke på vilka fantastiska skidor vallateamet levererat, dag efter dag! Är det några som är värda alla medaljer och all beröm man kan få, så är det vårt eminenta vallateam!


Det är helt fantastiskt häftigt att få vara en del av världens bästa lag ❤

upload.jpg

/Linn 

IMPONERANDE

Gårdagens distanslopp var något av det häftigaste i sportsammahang jag någonsin upplevt! Att få höra i mål att Hanna kommer slåss om medaljerna! Att sedan få uppleva att det räckte till ett guld och få se henne kliva högst upp på pallen, i OS! Det känns otroligt! Får fortfarande gåshud av blotta tanken! 

Om det var en skräll? Både ja och nej. Hon har, precis som alla oss andra i lager jobbat hårt och länge för det här. En komplett skidskytt som gett sig själv förutsättningar, både fysiskt och psykiskt att göra ett sånt lopp hon gör. Sen att pricka in och göra det under OS, sitt första OS.. det är stort, kanske mer än nån vågat hoppats på och sjukt imponerande! 

Är så otroligt glad för hennes skull och det känns helt fantastiskt att få vara en del av allt det här!  

Även om det så klart, med ALL RÄTT är Sebastian och Hanna fokus ligger på så är det även helt otroligt vilken insats vi gör som ett lag. På jaktstarten för oss damer var tex alla fyra top 30! Igår var alla såpss bra så hade det varit världscup hade alla tagit poäng. 

Hela laget, både vi tjejer och killarna, och inte minst vallateamet har verkligen presterat bra! När hade Sverige senaste 3 st till masstart, på både dam och herrsidan!? Det är otroligt stort!

För min del med en bom medium skidåkning och en 11 plats under gårdagen, tillräckligt bra för att jag skulle kvalificera mig till min första masstart! Och att smälla till med det i OS!? Otroligt glad😄

Jag och Mona tyckte vi skulle försöka ge nåt till Hanna från oss igår när hon kom hem, men bristen på affärer eller nåt att köpa vid 9 på kvällen gjorde att vi tog vad vi hade, dvs en massa(!) Post-it lappar och gjorde våra bästa till att få till ett varmt välkomnande 🤗 

Jag och Mona tyckte vi skulle försöka ge nåt till Hanna från oss igår när hon kom hem, men bristen på affärer eller nåt att köpa vid 9 på kvällen gjorde att vi tog vad vi hade, dvs en massa(!) Post-it lappar och gjorde våra bästa till att få till ett varmt välkomnande 🤗 

 /Linn 

Vilken dag!!

Igår, 12 februari var en otrolig stor dag för svenskt skidskytte, teamet här på plats och såklart allra störst för Sebbe som med bästa åktid och kanonskytte kommer på andra plats, i jaktstarten, i OS!!!! 

Är så otroligt glad för hans skull och hoppas verkligen han njuter till fullo av det här! Bara att få uppleva det här, som lagkamrat gör den här dagen till något alldeles extra!

(Blir tårögd bara att att skriva 😭) 

Tack för uppvisning Sebbe, tack för att du är så otroligt jävla grym! 😄  

 /Linn 

 (P.S och tack för att du tog medalj så du äntligen kan gå och klippa dig. DS)

Nära nära

Igår var invigningen av OS. Något vi skidskyttar fick uppleva från tv soffan då det idag är dags för tävling. 

Första start är 20.15 (12.15 hemma) där vi har svenskor utspridda i hela fältet. Hanna går ut som andra tjej, Mona med nr 30, jag som 69e tjej och Bettan har startnr 83 av de 87 startande.  

OS-debut. Ska bli spännande. Även om jag försöker intala mig att det är precis som vilket annat lopp som helst. Vi får väl se hur väl nerverna tänker göra sig påminda framöver dagen.  

/Linn  

Flytt

Nu har vi bott här i OS-byn i en vecka och allt fler har flyttat in och anländer hit. Så medan alla andra flyttar in, så flyttar vi ut. Nu är det dags att byta boende för vår del till ett lägenhetshotell nån kilometer här ifrån.  

Det har varit kul att uppleva det här med OS-by men tror det blir bra att flytta nu. Inte minst för matens skull. Pelle kommer stå för matlagningen vid nya boendet så värt att flytta dit bara av den anledningen 😍. Inte för att det varit nån fel på maten här men det slår ju inte att ha en egen kock! 😏 Idag är det återigen vilodag efter två hårdare träningsdagar. Igår körde vi ett "race" och snön var så otroligt trög och kall! Nöp varenda steg så kändes som att åka på ett sandpapper.. ! Så igår var ett riktigt "kliv kliv överlev" pass. Litar på att Kent och resten av grabbarna har koll på skidorna så de går lite lättare när det väl är tävlingsdags 😁 

Det var lite lugnare på vallen igår, så inga större bekymmer att skjuta.  Tycker skyttet har fungerat fint de senaste dagarna🤗  

/Linn  

På plats

Då är vi här! 

Framme i Sydkorea och OSbyn sen torsdag kväll (lokal tid, dvs vid lunchtid hemma) och det var otroligt skönt att komma fram efter att vara på resande fot i ca 27h. 

upload.jpg

Det känns bra här, visst är jag lite trött av resa och tidsskillnaden men  i övrigt är allt fint, men kallt!  De gick igår ut med en nödsituationvarning som kom till några i laget, om att det ska vara så kallt och blåsigt att de rekommenderar alla äldre att stanna inne (står det tydligen enligt de vi frågade😁). Måste säga jag blev lite orolig när det kommer ett varningsmeddelande och innan vi fick veta vad det egentligen stod. 

Va har tränat två dagar och idag är det vilodag. Här i byn finns allt och lite till. Som till exempel finns det möjlighet att både klippa sig och fixa naglar här. Vilket blev perfekt vilodagssyssla 😏 

upload.jpg

Nu är jag påväg upp mot stadion för lite torrträning. Gevären förvaras uppe på stadion så passa bra att ge bössan lite kärlek såhär på vilodagen. Speciellt efter gårdagens lite småknepiga förhållanden på skjutvallen. 

 / Linn 

På hemmaplan

 

På plats i rupholding sedan i måndags. Det är skönt att komma "hem".


Har haft en lite märklig känsla i kroppen och orolig sömn senaste veckan. Känslan som att "i morrn vaknar jag och är sjuk", men det verkar som det inte blir mer än så. Jag har verkligen försökt vila och sova mycket för att vara så förberedd och fräsch som möjligt inför tävlingarna här. För det lär behövas!

Distans står på schemat idag och 15 km är inget man vill köra med en trött kropp från start. Dock har jag inte känt mig trött kroppen! Utan snarare pigg men med den konstiga "är jag påväg att bli sjuk?" känslan i kroppen.


Ärligt tror jag bara det är att det varit en rätt speciell vecka senaste veckan. Mycket positivt har hänt och jag är lite uppe i varv. Samtidigt är formen relativt god och det känns som ju bättre form, desto lättare att tippa jag över och blir sjuk. Så jag är, och kommer vara extra noggrann med allt från sömn till att äta och dricka bra och hålla mig från folk i allmänhet för att göra vad jag kan för att inte åka på nån förkylning.


Känner mig som en asocial sömntuta😁 


Idag är det som sagt tävlingsdags med första start 14.20. Startar tidigt och går ut som nr 8. Ska göra mitt bästa för att få till ett lika fint skytte som under distansen i Östersund i december!


/Linn