Perspektiv

Sommaren har anlänt och det är en fröjd att få täna ute dessa dagar ! 

Jag nöter på med min rehab och försöker samtidigt öka upp träningen vid sidan av. Det går, men det går långsamt. Rädslan för att gå för hårt och viljan att gå på allt hårdare har ständigt en debatt och konflikt i mig och det känns ibland som det är det enda jag hör. Men i veckan har denna debatt tystnat en aning då andra saker i livet uppstår och hela dehär skidskytte-livet och allt som läggs ner på en sport känns, så obetydelsefullt. Som sätter lite perspektiv på saker och ting. 

En kamrat som gick i samma klass vissa perioder under gymnasiet gick i veckan bort. En kamrat som jag haft åtminstånde sporadisk kontakt med sedan dess.  

Det känns tungt att få veta att en så ung mans liv gått till spillo.. Mina tankar går till hans nära och kära. 

Vila i frid Alexander  🌹

/Linn  

Full fart

Har de senaste veckorna trappat upp träningen allt mer och det är otroligt skönt! Ryggen har fungerat bra och varit helt smärtfri flera dagar. Dock kommer det då och då tillbaka och det har jag väl räknat med den närmsta tiden. Får dock otroligt bra hjälp av både Bengt och Sara med behandlingar av alla de slag. 

Är förbluffad över hur hjälpsamma människor är! Som till exempel har vi gjort en hel del justeringar med geväret, allt för att minska belastningen på rygg (och skjuta bättre såklart) och fått mycket tips, råd och hjälp från flera håll. Guld värt! 

Har fått ordning på skyttet, så nu känns det så skönt att kunna skjuta fina samlingar! Självförtroendet och träningslusten bara stiger i takt med att saker går framåt.  

Dagarna går i ett det är full fart här hemma. Träna äta skjuta rehaba och sova. Däremellan ett och annat sudoku som jag och Christian fastnat lite för den senaste tiden. Bra med lite hjärngympa emellanåt också 🤓 

Stadig och fokuserad blick framåt, uppåt..

Säsongen 2017-2018 står för dörren och glädjande nog kan jag meddela att jag även detta år tillhör skidskyttelandslagets A-trupp!  

Känns skönt att få fortsatt förtroende. Det tackar jag för!  

Vill även rikta ett stort tack till mina sponsorer för det stöd jag fått under den gångna säsongen! Gult värt! Verkligen!  

 

En liten uppdatering, rehaben går sakta men säkert framåt. Självklart hade jag hoppats på att kunna vara i full träning redan men denna gång får  kroppen (och inte knoppen) bestämma farten.  

För en person som vill att allt ska ske direkt och vill få saker gjorda (som en rygg fixad t.ex.), är det en frustrerande situation. 

Men just nu finns inget annat att göra än att skynda långsamt och behärskat, med en stadig och fokuserad blick framåt, uppåt. 

    Finns viljan går allt! 

IMG_4435.JPG

// Linn

Beslut

Denna säsongen har kanske inte blivit som planerad och efter veckans EM tävlingar blev det bestämt, vad som ändå funnits i tankarna en tid. Det är ohållbart att fortsätta säsongen. Har haft en rygg som krånglat en längre tid. Gått lite upp och ner och har trott att det skulle gå att köra på. Men, det är något där som hämmar och har hämmat min skidåkning och träning och nu även under tävling. Kroppen svarar inte, med mer än en krampande och ond rygg. Det känns otroligt tråkigt att inte få vara en del av det lag som nu står inför årets mål, VM. Ett beslut som såklart är jättetråkigt att behöva ta men samtidigt är det en lättnad. Nu när jag vet läget och situationen finns det tid att faktiskt reparera skadan och inte köra vidare med konstgjord andning..

Nu finns tid att fixa, vila, hitta tillbaka och kunna börja träna på ett bra sätt. Vad som väntar denna säsong är än så länge oklart. Kanske någon tävling framöver men i första hand, att bli hel. 

Vill önska ett stort lycka till till damer och herrar som får stå på start på VM. Kör så det ryker! 👊🏼 

 

 

Sprint

I föregår kördes distanstävlingarna här och kan sammanfatta dagen som.. medium. 17/20 träff, mediumskytte, skidåkning mediumfart. Kändes kontrollerat och frågan var väl om det var på snudd för kontrollerat. 15km är en lång sträcka och det gör att man håller tillbaka lite. Tyvärr tror jag, jag höll tillbaka och hade lite för stor respekt för distansen. 

Tyckte ändå kroppen svarade på okej. Tror de finns nån form av växande form som behöver några race för att komma i gång!  

Hoppas på det i vartfall.  

Idag ska det köras igen. Sprint står på programmet och min plan är att försöka öppna hårdare och köra mer offensivt än på distansen. Skyttet känns stabilt i liggande nu så ska försöka hitta lite bättre speed där och kapa sekunder. 13.30 är första start. Mig hittar ni med startnr 29..

/Linn  

Ändrade planer

Det blev tyvärr ingen tävling för mig i Antholz. Vi var sex tjejer på plats så två kunde helt enkelt inte köra. Hade såklart velat haft ett race där men jag förstår att de ställde upp med det lag de gjorde. Det var fyra starka tjejer till start! 

Som reserv tillbringade jag dagen med at först vars förberedd på tävling om något skulle inträffa. Alla höll sig friska och krya så medan de andra sköt in fördrev jag tiden med att köra ett riktigt hårt pass med tagnerad maxpuls för året. Får man inte tävla får man försöka köra skiten ur sig på annat vis 😉 

Efter tävlingen fick jag veta att mina planer var ändrade. Jag skulle inte alls hem nu idag som planerat. Nä jag skulle vidare till Polen och EM.  

Några från det ryska laget ska dit så sitter just nu och värnar på dom. Kan bli en spännande resa. Hoppas vi kan kommunicera på engelska. Annars får jag försöka mig på Tyska. Om inte det funkar, ja då blir det nog teckenspråk 😁.  

//Linn  

Antholz

Vi befinner oss nu i Italien och Antholz. Den absolut finaste tävlingsorten på världscupstouren! 

Strålande sol, några minusgrader och perfekta spår. 

Tävlingarna har dragit igår. Igår var det distans för damer och idag herrar. Själv har jag inte tävlat än.  

Fick halsont i Rupholding så tog det lugnt någon dag. Har dock blivit helt återställd och känner mig pigg!  

Även om jag självklart skulle föredra att få tävla kan jag inte direkt klaga på hur jag spenderat mina dagar heller 😎☀️ 

 

IMG_4698.JPG
IMG_4699.JPG

Självklart hoppas jag på att få stå på startlinjen i helgen!  

/ Linn  

Tråkigt

När det bara inte fungerar. Kan inte sätta fingret på vad det är men kroppen vill inte sammarbeta. Benen var tunga från start och det fanns inte nog med viljestyrka för att göra ett bra lopp idag. Kroppen ville inte. Jag försökte men det funkade helt enkelt inte. Ledsamt, frustrerande och väldigt tråkigt. 

Skönt att börja skjuta bättre iaf.  

Tråkigt att inte få köra jakt i morgon. Tråkigt att vara kass.