Frankrike och höghöjd

SM helgen gick bra för mig i slutet av Augusti och jag fick lägga till ett SM brons i sprint och guld i distans i meritlistan.
Skönt att få med sig det in i nästa träningsperiod innan säsongen drar igång. Har även gjort lite nya tester, screening, styrketest och konsitionstest.
Och ja, det går framåt. Inte så att det är otroliga fantastiska resultat men det är ändå skönt att se, svart på vitt att träningen och jobbet faktiskt leder framåt! Det kan tyckas självklart men ibland, oftast när det är tunga perioder känns det som jag står och stampar.
Så även om jag tycker träningen gått bra hela året är det ändå kul att se förbättringar!🙂

Just nu är jag på resande fot påväg till dennas säsongs kanske mest spännande läger. Höghöjdsläger i Frankrike, massa tester som gjorts innan, kommer göras under tiden och även när vi kommer hem. Känns som jag kommer agera labbråtta 😉
Men det ska bli kul! Såklart är det lite bök med extramoment i kring träning och rutinerna på läger men samtidigt så är det väldigt intressant att få vara med och få se vad som händer med just mig. Kan vara viktig information för kommande tävlingar på höjd!

Jag är lite, kanske inte direkt orolig men har respekt för det här lägret. Är det nån gång risken att bränna sig och bli trött och sliten (ja alltså mer än vanliga nivån som är mer eller mindre vardag under träningssäsongen) är det på höjden.
Fast egentligen är nog inte träningen det jag är mest orolig för ska bli för tuff. Det är återhämtningen, min akilleshäl. Sömnen och återhämtningen kan bli sämre på höjd, och jag känner att det är den biten jag minst kan påverka själv. Det är lättare att ta aktiva val kring träning och kost, men jag har svårt att komma till ro och bara kunna bestämma sig för att sova. Eller inte vakna för tidigt.
Jag hoppas det kommer fungera bra och går in med inställningen att ta vara på alla stunder jag kan för att vila. Får helt enkelt hoppa på dedär sömntågen när de kommer😴😉
//Linn