Lysebotn opp

Igår körde vi alltså Lysebotn opp. 640 höjdmeter fördelat över 7km. Bara uppför med andra ord. 

Det är alltid tufft att köra det racet och det blev ett sjuhelsike bra träningspass. 

Det var kul att se en stor förbättring från fjolåret. Närmare 2min snabbare tog jag mig upp i år. Dock hade jag respekt för backen, lite väl mycket kanske. Visst jag var trött på toppen men det var inte den totala utmattningen ett sånt lopp borde ge mig. Jag borde alltså ha pressat mig själv hårdare. Kört längre peroder i den där obekväma känslan nära maximal insats. Så inte helt nöjd att jag inte lyckades pressa mig helt. Men det blev som sagt ett fint pass och jag är ändå glad att jag kunde köra!

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

Jo nog blev det ett rejält pass igår ändå😁

På damsidan blev det bara jag och Emma som kunde ställa upp. De andra hann aldrig få sitt bagage. På herrsidan skulle Torstein och Peppe köra, då de packat pjäxorna i handbagaget och kunde då låna sig till övrig utrustning. Men som säkerligen de flesta sett på diverse medier så råkade Peppe ut för en otäck olycka igår strax innan start. Han skulle ha vejat för en bil, ramlat och fått rullskidstaven i vaden. Det sista jag hörde igår var att han väntade på sjukhuset med att de skulle ta ut staven. Hoppas det går bra med honom och att det läker fint så han snart är på benen igen! 

Nu är det dags att kliva upp (sovmorgon eftersom vi tävlar först 3 i eftermiddag) och att ladda för en ny tävlingsdag. Skytteduell, prolog (4km, 2 skytten) och förhoppningsvis masstart (4km 4 skytten) står på schemat. Det kommer gå snabbt och det kommer bli kul!😊

/Linn