Sammanfattning

Säsongen är nu över och jag tänkte försöka mig på någon form av sammanfattning.
Min säsong började i april ifjol med att jag knappt kunde träna. Ryggen gjorde ont vad än jag gjorde.
Jag sprang 30 min lugnt om dagen och körde rehab. Dagarna kantades av frustration över situationen och rädsla för att det inte skulle kunna bli bra. Laget och framförallt familjen har stöttat mig och hjälpt mig hantera den situationen.
Råden var många och alla tycktes veta vad som skulle göras tills det var provat och inte fungerade. Ibland var råden rakt motsatta varandra som ; total vila eller en muskel blir aldrig bättre om du inte använder den. Nånstans fick jag gå på magkänsla  (Eller ska jag säga ryggkänsla/smärta) för att försöka se vad som fungerade. Det kändes som att famla i mörker.
Osäkerheten och känslan av att inte veta har hållit i sig hela året, självklart mindre och mindre ju fler gånger det har fungerat bra. Men rent psykiskt har det varit ett år som varit påfrestande. Att gå ut mer eller mindre varje pass och känna
"Är jag på fel spår totalt, skulle jag ha lyssnat mer på person A, B, C, D istället för E, F och G?".
Inför den här säsongen var mina målsättningar att kunna tävla och göra mig själv rättvisa. Och om det målet skulle uppfyllas ville jag såklart vara en del av OS truppen.
Ryggen har varit långt ifrån 100% bra inför eller under alla lopp.
Det har gått bra trots allt får jag lov att säga! Många fina resultat med personbästa redan under första helgen i Östersund!
Min första topp tio placering skedde i Oberhof för att snabbt följas upp av vår första pallplats i damstafetten samma helg! 
Helgen efter var nästan lika bra den, lite sämre skytte men kroppen fungerade fint under distansloppet och någon dag senare blev det ett nytt brons för oss i damstafetten!
OS kändes inte längre som ett avlägset mål utan realistiskt. Väl där, dagarna innan, var jag ytterst osäker på formen. Träningen kändes tung och seg, men vi var så förberedda vi kunde bli och formtoppningen hade prickat precis!! Jag var i kalasform! Är nöjd med de individuella racen i OS trots att jag såklart hade velat träffa bättre, men en 11 plats är inte så illa. Att jag även fick köra min hittills enda masstart i karriären under OS känns också jättekul! Men såklart, höjdpunkten, Medaljen! Eller ska jag säga Medaljerna!! Att se Sebbe och Hanna göra det var helt fantastiskt. Att se oss som lag, både på dam och herrsidan göra det var nog det häftigaste jag varit med om! Makalös. Det var som att leva i en dröm.
Efter OS har jag varit trött. Framförallt mentalt. Jag har velat tävla men jag har inte orkat pressa kroppen, inte orkat fokusera på det vis som krävs. Det ska bli skönt att få backa ur prestationerna och lägga fokus på att träna igen.


Jag vill tacka mina sponsorer, familj, vänner, laget och alla vänliga och hjälpsamma personer för den här säsongen! Det har varit ett tufft men grymt häftigt år!
Nu längtar jag hem, till vila och möjlighet att umgås med familj och vänner i lugn och ro. Ladda batterierna och göra mig redo för att ta mig an en ny säsong..! (Och ja….jag längtar lite tills jag får börja med grund- och mängdträningen igen😊)

Några av årets bästa idrottsstunder 


// Linn

Säsongspremiären i Östersund, kroppen svarade bra och gjorde en fin sträcka på singelmixstafetten. 

Säsongspremiären i Östersund, kroppen svarade bra och gjorde en fin sträcka på singelmixstafetten. 

upload.png

Första gången någonsin jag skjutit fyra nollor, och tog personbästa med en 15e plsts. 

 

 

upload.jpg

Förnyade personbästa med en 8e plats i Oberhof. 0-0 i skytte och bra åkning! 

 

upload.jpg

Samma helg tog vi vår första pallplats i världscupen! 3a i damstafetten 😄

 

upload.jpg

Och helgen efter gjorde vi det igen!! 😄😄

 

 

hade en riktigt fin åkform under OS och kom band annat 11 på distansen. Att få köra min första masstart var också väldigt roligt!    

hade en riktigt fin åkform under OS och kom band annat 11 på distansen. Att få köra min första masstart var också väldigt roligt! 

 

upload.jpg

det hela hoppas såklart med silvret i stafett för oss tjejer och guldet till grabbarna i herrstafetten! 

 

upload.jpg
upload.jpg

 

 

upload.jpg

Att få ha nära och kära på plats under tävling är verkligen roligt. Världscupen i Oslo 🙂 

 

/Linn