OS


OS är nu över och vi är återigen hemma i Östersund.


Vad ska man säga, vart ska man börja?!


Det är helt otroligt vilket fantastiskt OS det blev för oss skidskyttar och hela Sverige. Det har varit häftiga upplevelser och jag är så otroligt glad att få vara en del av det här laget.


Att ta ett silver med tjejerna var helt galet!


Innan racet var jag laddad och nervös. Jag hade kört den där första sträckan på stafetten många gånger i mitt huvud. Åkt bra och energisnålt första varvet, skjutit 0-0. Kunnat göra ett spurtvarv där jag verkligen kunnat ge allt och växla med tätkänning. Jag ville så himla himla gärna göra ett perfekt lopp.


Under racet gick det bra fram till första skyttet. Gjorde vad jag kunde på vallen men fick lov att använda två extraskott. Irriterad på min skytteinsats var jag ivrig att jaga ikapp på andra varvet. Kände mig stark och vi hade bra skidor. Jag ville minimera avståndet till täten.

På stående skytte blev det ytterligare två extraskott och jag växlade besviken. Besviken över att inte göra det där perfekta loppet jag ville göra. Besviken på att jag inte växlade i tätgruppen som jag föreställt mig.


Efter loppet kunde jag följa loppet och se att det var mycket svårt för många på vallen och att det svängde väldigt mycket!


Att sedan se Hanna skjuta fullt i sista skyttet och inse att det blir medalj, det var helt grymt!

När det dessutom räckte till ett silver!

Det är fantastiskt


Efter att ha sett anslys-listan så ser jag att jag bör vara nöjd med mitt lopp! Jag har åkt riktigt snabbt! Och gjorde allt jag kunde på vallen. Och tillsammans var vi det näst bästa laget i världen den dagen.

upload.jpg

Efter pallplatsen var det full fart! Det blev presskonferens, dopingkontroll, middag, snabbdusch, till sminket för att försöka se vaken ut under tv- intervjun (klockan var nu 3 på natten för att passa tv tiderna här hemma) innan läggdags, sådär kvart över 5 på morgonen.


Dagen där på var det återigen full fart med mera media innan prisceremonin när vi fick våra medaljer!

Häftig känsla...!

upload.jpg


Som kronan på verket var vi på plats och fick se herrarna i stafetten ta GULD!!


Det är så otroligt häftigt! Hur alla har gjort sina bästa eller i paritet med sina bästa lopp på OS. Visserligen inte konstigt med tanke på vilka fantastiska skidor vallateamet levererat, dag efter dag! Är det några som är värda alla medaljer och all beröm man kan få, så är det vårt eminenta vallateam!


Det är helt fantastiskt häftigt att få vara en del av världens bästa lag ❤

upload.jpg

/Linn