Blinkfestivalen

Är nu i Norge och Sandnes på Blinkfesrivalen. Första gången för min del och det har hittils varit roligt men sjukt tufft. Vi flög hit onsdag eftermiddag och var framme först vid halv 10.

Torsdag morgon var det avfärd från hotellet vid halv 11 tiden för det så omtalade backracet Lysebotn opp!

Vilket jäkla race alltså...!

Jag hade ett relativt högt startnr och starta därmed långt bak i fältet. Hade fått höra att det gällde att hänga med i början för det går FORT. Så jag var beredd och på tå i start. Sicksacka mig fram i fältet för stt försöka få en bra position och bra ryggar. Det fick rätt bra måste jag säga, till en början åtminstone..

Tyvärr ödslade jag nog lite väl mycket energi den första biten på banan. Kändes som jag egentligen hade en rätt bra dag. Men efter ca 2,5 km kom mjölksyran och jag var stum. Verkligen råstum! Problemet med det här racet är att det bara uppför så något tid att försöka få ur nån syra i låren var inte att prata om.

Resterande halvtimme var kort sagt ett rent helvete.

Började må illa, frysa fast jag svettades. Världen började gunga och kände att det inte var långt bort att helt enkelt tuppa av och svimma. Men jag tog mig upp och det blev ett träningspass som heter duga! Där och då bestämde jag mig för att dehärDet ska jag aldrig göra om frivilligt! (såhär en dag senare har jag linsom glömt hur jobbigt det var och kan absolut tänka mig köra det igen, och försöka lägga upp loppet lite bättre). Väl hemma var det bara att käka middag och börja förbereda nästa dag..Idag har också varit en lång dag. Körde ett kortare styrkepass +lite jogg i förmiddags och vid 4 drog tävlingarna igång för oss.

Det började med en ren skyttetävling som helt enkelt var att skjuta ner 5 prickar på stå så snabbt som möjligt med "fritt"(20) antal skott.

Första omgången gick bra och jag var vidare till semifinal. Där gick det helt klart mindre bra och skyttetävlingen var över.

Nästa punkt: prolog. 5 varv på en 900-1000 m bana och två skjutningar. Det gick faktiskt bättre än jag räknat med! Mona slog till med 0-0 och tog hem segern! Själv bommande jag 2 skott i stående och hamnad landade som nummer 3. 1,8 sek från Mona och endast skrattretande 0,2 sek från andraplats (som även hon hande fullt hus).

Ca 1,30 timme senare var det dags för masstart! Gårdagens uppförsbacke och prologen hade satt sina spår i benen och det blev liksom ett tempo som gick att hålla. Tävlingen började bra och efter första skyttet, som var 5 träff gick jag ut i ledning! Det var ju lite spännande! Rättade till det hela och sköt 1-1-2 övriga serier och slutade på en 7e plats. Är ändå nöjd med min dag. Att ta sig vidare rill masstarten var inget jag såg som en självklarhet innan start.

Nu är det dags att sova. I morrn väntar nya tävlingar. Supersprint står på schemat.

Godnatt

/Linn