Vilken jäkla resa

I morse lämnade vi Rupholding för denna gång efter ett läger som blev lite avhugget för egen del. Blev en lättare förkylning och kunde därför inte träna som planerat hela lägret.  

Egentligen började det redan på vägen till flygplatsen. Vi undvek Autobahn då det tydligen skulle vara ganska tjockt med bilar där och valde istället en mindre väg som kanske skulle ta 10 min lägre än Autobahn i full gång. Alltså det bästa alternativet. 

Men det visade sig vara en senväg med vägarbeten, omledningar och en drös med både långtradare och bromsklossar längs den slingriga vägen. 

Nåja, gott om tid så det gick bra.  

Flygresan München-Arlanda var smärtfri men där började strulet. 

Igår när jag kollade resalternativ Arlanda-Karlstad fanns det en rad olika men valde att ta en av buss. Det gick en ca 30-40 min efter att vi landat och sen en vid 19 tiden. Valde (dumt nog) att vänta med att boka OM kag skulle kunna hinna med den tidigare. Problemet var att när jag skulle boka väl framme på Arlanda var BÄGGE bussarna fullbokade?! 

Kollade runt och hittade ett annat alternativ som var betydligt dyrare men som numera var det enda alternativet. Det skulle å vara buss Arlanda-Västerås tåg Västerås-Örebro för att sedan hoppa på ännu en buss till Karlstad. Detta innebar en längre väntetid på Arlanda. 

Vilket visade sig vara tur då mitt gevär saknades när bagaget skulle hämtas ut. Tack och lov hittade de det igen efter lite letande så med allt pick och pack tog ja mig ombord på bussen. Resan till Västerås tog längre tid än tabellen visade och akomstiden  överskred avgångstiden för mitt tåg mot Örebro..

Så nu stod stod jag alltså i Västerås vid 8 tiden, kvällen innan midsommar. Med en packning som minst sagt gör mig orörlig och flexibel till längre förflyttningar. Rådfrågade busschauffören om vad jag skulle göra nu. Fick förslaget att vänta på nästa buss (som var samma buss som jag tänkte åka med från början och som alltså var fullbokad) samt ett nummer till en kundservice. Medan busschauffören rullade vidare ringde jag till kundservicen som informerade om att det var stängt. Stängd var även SJs kundservis (där resan bokades) så någon hjälp fanns inte att få där heller.

Något lätt uppgiven ringer jag Christian och berättar läget. Han hjälper till och kollar vilka alternativ som finns och enda egentliga möjligheten är att ta en annan buss från Västerås - Karlstad och komma fram en timme senare. Sitter nu på denna bussen och är beredd på typ allt just nu. Lite trafikköer har det varit men i övrigt har det varit lugnt. Vågar nog inte slappna av innan denna resdag är över och vi är framme på Hammarö med gångavstånd till ytterdörren.  

/Linn