Sammanfattning

Säsongen är nu över och jag tänkte försöka mig på någon form av sammanfattning.
Min säsong började i april ifjol med att jag knappt kunde träna. Ryggen gjorde ont vad än jag gjorde.
Jag sprang 30 min lugnt om dagen och körde rehab. Dagarna kantades av frustration över situationen och rädsla för att det inte skulle kunna bli bra. Laget och framförallt familjen har stöttat mig och hjälpt mig hantera den situationen.
Råden var många och alla tycktes veta vad som skulle göras tills det var provat och inte fungerade. Ibland var råden rakt motsatta varandra som ; total vila eller en muskel blir aldrig bättre om du inte använder den. Nånstans fick jag gå på magkänsla  (Eller ska jag säga ryggkänsla/smärta) för att försöka se vad som fungerade. Det kändes som att famla i mörker.
Osäkerheten och känslan av att inte veta har hållit i sig hela året, självklart mindre och mindre ju fler gånger det har fungerat bra. Men rent psykiskt har det varit ett år som varit påfrestande. Att gå ut mer eller mindre varje pass och känna
"Är jag på fel spår totalt, skulle jag ha lyssnat mer på person A, B, C, D istället för E, F och G?".
Inför den här säsongen var mina målsättningar att kunna tävla och göra mig själv rättvisa. Och om det målet skulle uppfyllas ville jag såklart vara en del av OS truppen.
Ryggen har varit långt ifrån 100% bra inför eller under alla lopp.
Det har gått bra trots allt får jag lov att säga! Många fina resultat med personbästa redan under första helgen i Östersund!
Min första topp tio placering skedde i Oberhof för att snabbt följas upp av vår första pallplats i damstafetten samma helg! 
Helgen efter var nästan lika bra den, lite sämre skytte men kroppen fungerade fint under distansloppet och någon dag senare blev det ett nytt brons för oss i damstafetten!
OS kändes inte längre som ett avlägset mål utan realistiskt. Väl där, dagarna innan, var jag ytterst osäker på formen. Träningen kändes tung och seg, men vi var så förberedda vi kunde bli och formtoppningen hade prickat precis!! Jag var i kalasform! Är nöjd med de individuella racen i OS trots att jag såklart hade velat träffa bättre, men en 11 plats är inte så illa. Att jag även fick köra min hittills enda masstart i karriären under OS känns också jättekul! Men såklart, höjdpunkten, Medaljen! Eller ska jag säga Medaljerna!! Att se Sebbe och Hanna göra det var helt fantastiskt. Att se oss som lag, både på dam och herrsidan göra det var nog det häftigaste jag varit med om! Makalös. Det var som att leva i en dröm.
Efter OS har jag varit trött. Framförallt mentalt. Jag har velat tävla men jag har inte orkat pressa kroppen, inte orkat fokusera på det vis som krävs. Det ska bli skönt att få backa ur prestationerna och lägga fokus på att träna igen.


Jag vill tacka mina sponsorer, familj, vänner, laget och alla vänliga och hjälpsamma personer för den här säsongen! Det har varit ett tufft men grymt häftigt år!
Nu längtar jag hem, till vila och möjlighet att umgås med familj och vänner i lugn och ro. Ladda batterierna och göra mig redo för att ta mig an en ny säsong..! (Och ja….jag längtar lite tills jag får börja med grund- och mängdträningen igen😊)

Några av årets bästa idrottsstunder 


// Linn

 Säsongspremiären i Östersund, kroppen svarade bra och gjorde en fin sträcka på singelmixstafetten. 

Säsongspremiären i Östersund, kroppen svarade bra och gjorde en fin sträcka på singelmixstafetten. 

upload.png

Första gången någonsin jag skjutit fyra nollor, och tog personbästa med en 15e plsts. 

 

 

upload.jpg

Förnyade personbästa med en 8e plats i Oberhof. 0-0 i skytte och bra åkning! 

 

upload.jpg

Samma helg tog vi vår första pallplats i världscupen! 3a i damstafetten 😄

 

upload.jpg

Och helgen efter gjorde vi det igen!! 😄😄

 

 

 hade en riktigt fin åkform under OS och kom band annat 11 på distansen. Att få köra min första masstart var också väldigt roligt!    

hade en riktigt fin åkform under OS och kom band annat 11 på distansen. Att få köra min första masstart var också väldigt roligt! 

 

upload.jpg

det hela hoppas såklart med silvret i stafett för oss tjejer och guldet till grabbarna i herrstafetten! 

 

upload.jpg
upload.jpg

 

 

upload.jpg

Att få ha nära och kära på plats under tävling är verkligen roligt. Världscupen i Oslo 🙂 

 

/Linn  

Ryssland

Är nu i Ryssland för sista världscupshelgen. Senaste veckorna har vi varit i Finland och Norge. Känns att säsongen varit lång och formen från OS har varit svår att behålla. Framförallt har fokus på vallen varit svårt att få till så resultaten har inte varit speciellt anmärkningsvärda för min del.

Har gjort en stafett per helg som ändå varot helt okej. Bägge gångerna med en 6e plats. Kul att köra i Oslo med många värmlänningar på plats och familjen likaså. Hade gärna visst upp bättre resultat när de är och hejar men ibland tar man inte chansen när den finns där. Hoppas att kunna göra det idag under säsongens sista sprint. 👊 

 

// Linn  

OS


OS är nu över och vi är återigen hemma i Östersund.


Vad ska man säga, vart ska man börja?!


Det är helt otroligt vilket fantastiskt OS det blev för oss skidskyttar och hela Sverige. Det har varit häftiga upplevelser och jag är så otroligt glad att få vara en del av det här laget.


Att ta ett silver med tjejerna var helt galet!


Innan racet var jag laddad och nervös. Jag hade kört den där första sträckan på stafetten många gånger i mitt huvud. Åkt bra och energisnålt första varvet, skjutit 0-0. Kunnat göra ett spurtvarv där jag verkligen kunnat ge allt och växla med tätkänning. Jag ville så himla himla gärna göra ett perfekt lopp.


Under racet gick det bra fram till första skyttet. Gjorde vad jag kunde på vallen men fick lov att använda två extraskott. Irriterad på min skytteinsats var jag ivrig att jaga ikapp på andra varvet. Kände mig stark och vi hade bra skidor. Jag ville minimera avståndet till täten.

På stående skytte blev det ytterligare två extraskott och jag växlade besviken. Besviken över att inte göra det där perfekta loppet jag ville göra. Besviken på att jag inte växlade i tätgruppen som jag föreställt mig.


Efter loppet kunde jag följa loppet och se att det var mycket svårt för många på vallen och att det svängde väldigt mycket!


Att sedan se Hanna skjuta fullt i sista skyttet och inse att det blir medalj, det var helt grymt!

När det dessutom räckte till ett silver!

Det är fantastiskt


Efter att ha sett anslys-listan så ser jag att jag bör vara nöjd med mitt lopp! Jag har åkt riktigt snabbt! Och gjorde allt jag kunde på vallen. Och tillsammans var vi det näst bästa laget i världen den dagen.

upload.jpg

Efter pallplatsen var det full fart! Det blev presskonferens, dopingkontroll, middag, snabbdusch, till sminket för att försöka se vaken ut under tv- intervjun (klockan var nu 3 på natten för att passa tv tiderna här hemma) innan läggdags, sådär kvart över 5 på morgonen.


Dagen där på var det återigen full fart med mera media innan prisceremonin när vi fick våra medaljer!

Häftig känsla...!

upload.jpg


Som kronan på verket var vi på plats och fick se herrarna i stafetten ta GULD!!


Det är så otroligt häftigt! Hur alla har gjort sina bästa eller i paritet med sina bästa lopp på OS. Visserligen inte konstigt med tanke på vilka fantastiska skidor vallateamet levererat, dag efter dag! Är det några som är värda alla medaljer och all beröm man kan få, så är det vårt eminenta vallateam!


Det är helt fantastiskt häftigt att få vara en del av världens bästa lag ❤

upload.jpg

/Linn 

IMPONERANDE

Gårdagens distanslopp var något av det häftigaste i sportsammahang jag någonsin upplevt! Att få höra i mål att Hanna kommer slåss om medaljerna! Att sedan få uppleva att det räckte till ett guld och få se henne kliva högst upp på pallen, i OS! Det känns otroligt! Får fortfarande gåshud av blotta tanken! 

Om det var en skräll? Både ja och nej. Hon har, precis som alla oss andra i lager jobbat hårt och länge för det här. En komplett skidskytt som gett sig själv förutsättningar, både fysiskt och psykiskt att göra ett sånt lopp hon gör. Sen att pricka in och göra det under OS, sitt första OS.. det är stort, kanske mer än nån vågat hoppats på och sjukt imponerande! 

Är så otroligt glad för hennes skull och det känns helt fantastiskt att få vara en del av allt det här!  

Även om det så klart, med ALL RÄTT är Sebastian och Hanna fokus ligger på så är det även helt otroligt vilken insats vi gör som ett lag. På jaktstarten för oss damer var tex alla fyra top 30! Igår var alla såpss bra så hade det varit världscup hade alla tagit poäng. 

Hela laget, både vi tjejer och killarna, och inte minst vallateamet har verkligen presterat bra! När hade Sverige senaste 3 st till masstart, på både dam och herrsidan!? Det är otroligt stort!

För min del med en bom medium skidåkning och en 11 plats under gårdagen, tillräckligt bra för att jag skulle kvalificera mig till min första masstart! Och att smälla till med det i OS!? Otroligt glad😄

 Jag och Mona tyckte vi skulle försöka ge nåt till Hanna från oss igår när hon kom hem, men bristen på affärer eller nåt att köpa vid 9 på kvällen gjorde att vi tog vad vi hade, dvs en massa(!) Post-it lappar och gjorde våra bästa till att få till ett varmt välkomnande 🤗 

Jag och Mona tyckte vi skulle försöka ge nåt till Hanna från oss igår när hon kom hem, men bristen på affärer eller nåt att köpa vid 9 på kvällen gjorde att vi tog vad vi hade, dvs en massa(!) Post-it lappar och gjorde våra bästa till att få till ett varmt välkomnande 🤗 

 /Linn 

Vilken dag!!

Igår, 12 februari var en otrolig stor dag för svenskt skidskytte, teamet här på plats och såklart allra störst för Sebbe som med bästa åktid och kanonskytte kommer på andra plats, i jaktstarten, i OS!!!! 

Är så otroligt glad för hans skull och hoppas verkligen han njuter till fullo av det här! Bara att få uppleva det här, som lagkamrat gör den här dagen till något alldeles extra!

(Blir tårögd bara att att skriva 😭) 

Tack för uppvisning Sebbe, tack för att du är så otroligt jävla grym! 😄  

 /Linn 

 (P.S och tack för att du tog medalj så du äntligen kan gå och klippa dig. DS)

Nära nära

Igår var invigningen av OS. Något vi skidskyttar fick uppleva från tv soffan då det idag är dags för tävling. 

Första start är 20.15 (12.15 hemma) där vi har svenskor utspridda i hela fältet. Hanna går ut som andra tjej, Mona med nr 30, jag som 69e tjej och Bettan har startnr 83 av de 87 startande.  

OS-debut. Ska bli spännande. Även om jag försöker intala mig att det är precis som vilket annat lopp som helst. Vi får väl se hur väl nerverna tänker göra sig påminda framöver dagen.  

/Linn