Tävlingsdag

Då var det dags igen. Tävlingsdags idag, i morgon och på söndag. Är hemma i Östersund än men åker upp till Sollefteå nu på morgonen. Rätt skönt att det är så nära att det går bra att åka samma dag som tävlingen är. Tävlingsnerverna börjar krypa sig på, illamåendet likaså. Men än är det några timmar till start. Först vid 16 drar vi igång. 7,5km längdrace är på programmet i eftermiddag. Geväret får vila tills i morgon.

Även om det såklart är fokus på tävling och skidskyttet är det idag mindre betydelsefullt än vanligt.

Idag är det begravning för en klasskamrat under gymnasiet, och klubbkamrat under ungdom och juniortiden i skidklubben.

Otroligt sorgligt att ett liv slutat allt för tidigt. Mina tankar går till närmaste familj och vänner.

Vila i frid Erik 💙

/Linn

Blink är över och likaså lägret hemma i Torsby. Blinkfrstivalen gick bra men som alltid finns saker att jobba vidare på inför vintern. Lägret o Torsby gick väldigt blandat och jag kan konstatera att jag är på gränsen till vilken belasting jag klarar av. Egentligen är det väl ett gott tecken. Det är ju precis där jag bör vara just nu. Men det gäller att hålla sig på rätt sida nu.

Det har varit skönt att vara hemma i Värmland. Kom tillbaka hit till Östersund med ny energi och känner mig redo gör att gå in i hösten och den tuffa träningen dom väntar.

Den kommande veckan är det inte så mycket mängd men desto mer fart inför SM 23-25 augusti i Sollefteå.

/Linn

Ingen Lysebotn för mig

Har den senaste veckan tränat en hel del fart och tävlingsförberedande träning för helgens tävlingar på Blinkfrstivalen. Det tuffa passet i helgen kändes bra! Kändes som bra svar i kroppen och der gick att pressa lite extra. Tänkte att “det ska bli riktigt kul att köra tävling till helgen” framförallt Lysebotn som är ett 7km race uppför med runt 600-700 höjdmeter att plocka.

Passet som egentligen var tre korta race i måndags gick däremot rikrigt uselt. Var helt matt i kroppen och ingen kraft alls. Kändes bara konstigt och mycket riktigt stod inte allt rätt till. Natten till igår vaknade jag med halsont.. under gårdagen var jag helt sänkt. Hslsonten var borta men var verkligen supertrött..! Rörde lite på mig idag och det kändes okej men avvaktar och får se om jag åker till Sandnes och Blinkfestivalen i morrn och kör skidskyttetävlingarna där i helgen eller ej. Tyvärr blir det hur som helst inget uppförsrace för mig i morgon.

Trist, men med avsaknaden av ork jag känt de senaste dagarna är det nog klokt. Ska ta det riktigt lugnt idag och försöka sova massor så förhoppningsvis är förkylningen påväg bort och jag är pigg nog för att köra helgens korta race. Vi får se!

/Linn

Sömnlöst

Efter lite krångel med hemsidan verkar den funka nu igen.

I fredags inleddes vår “semester", dvs 3 dagars vila. För mig blev det fredag, söndag och måndag. Under lördagen var det Östmarks triathlon som jag självklart ville ställa upp på och köra. Eftersom bansträckningen var annorlunda mot i fjol är det svårt att jämföra tider. Det blev i alla fall ett rejält pass! Efter tävlingen körde vi en ihopslagen födelsedagsfirande hemma hos mormor och morfar för att fira sommarens födelsedagsbarn. Jag, mamma, morfar och Christian. Rena julafton.🎁🎉

Söndag och måndag har varit härliga vilodagar nere i Karlstad hos familjen Gestblom och jag introducerades till sporten golf.

I lördags fick jag ett tyngdtäcke i försenad födelsedagspresent. Har testat det med blandade resultat. Christian var helnöjd den natten han låg jämte mig. Jag ligger tydligen väldigt mkt mer stilla💆‍♀️. Själv har jag svårt att utvärdera det då det är lite för varmt just nu. Tycker mest det hamnar vid sidan av. Inatt fick det inte högt betyg iaf då jag återigen gör en typisk mig och vaknar tidigt (nu pratar vi typ mitt i natten) och kan inte somna om, fastän jag är svintrött. Vaknade 03,30 i natt och har nu vid 6 tiden gett upp om att kunna somna om. Blir så sjukt irriterad när jag inte vet vad som är anledningen och det finns således inget jag kan påverka. Efter att ha testat alla knep jag kan komma på utan resultat ligger jag nu här med ca 4,30h mindre sömn än önskat. Ett av mina största förbättringsområden är just att sova mer och bättre. Att vila mer och minimera krav och aktiviteter på vilodagar går bra, men att just sova.. det är en stor utmaning, och just inatt gick det åt skogen med den saken.

Godmorgon

3000m

Ett nytt coopertest för oss idag följt av intervaller på löparbanan. 

Förbättrat min tid från förra testet i juni med 10 sek så det antar jag får vara godkänt. Känner väl att en bättre löpteknik hade suttit fint! Får slita för metrarna och det känns som det är en bromsfas i varje steg.  Tur man inte är löpare😁 

upload.jpg

Nu är det dags för vila innan ett gympass (spännande med benövningar idag efter denhär förmiddagen) följt av lite lugn träning på rullskidorna. 

/Linn  

Toblach

Det är fint här nere i Toblach ! 

Vi kom hit i måndags och har därmed haft 3 träningsdagar. 

Första passet var ett rejält tufft löppass och jag fick känna på hur det är att träna med känslan av att det är hjärta lungor som stoppar före musklerna. Rätt obehagligt faktiskt. Vi körde intervaller och jag kände mig helt normal och börja springa på, inga kosntigheter. Intervall 2 (och de övriga oxå för den delen) när jag passerade 169 i puls var det som nån satte ett lock för luftstrupen på mig med endast ett litet ynkla hål i som gick att pressa lite luft genom om trycket var nog högt och samtidigt startade en majbrasa nere i lungorna. Det brände i bröstet och luften kom inte längre ner än till halsen innan den vände. Var mest ett väsande eller pipande som kom ut ur munnen på mig. Det var rätt svårt att köra intervaller rikrigt bra på det viset! Haft detsamma några gånger innan men dethär var nog den gången det var värst. Emma och Hanna försökte förklara att jag var tvungen få ner luften och andas med magen. Men det var näst intill omöjligt. Jag sprang mest och kippade efter luft. Efteråt blev det alldeles disigt och svartnade för ögonen. Feberkänsla och "tävlingshosta" (hostan som brukar komma när man dragit ner riktigt mycket kall öuft vid tävlingar) resten av den dagen. 

Sen dess har halsen varit torr. Inte så att jag har ont i halsen men är torr.  

 

Övriga pass har gått bra här! Efter att ha åkt rullskidbanan några varv känns utförsbackarna överkomliga och skyttet funkar fint!🎯

 

Igår gjorde vi en fin tur upp till Drei Zinnen. Och idag en tur på cykeln längst Dimitri superbike tour. Det finns så många fina platser här ikring!

 

Dags för läger nr 2.

Sommaren har kommit till Östersund med besked och nu har snön smält från rullskidbanan. Har haft några veckor hemma med testet, race och en massa vanlig träning såklart.

Submaxtest veckan efter Kreta, 3000m test i måndags och cykeltävling i torsdags och nyss personligt rekord i precisionsskyttet 30-30! 

I onsdags hade vi ett långpass som kördes upp mot Vålådalen där swedemount var med och filmade och fotade. Den senaste tiden har varit jättemärklig träningsmässigt för mig. Sista passet pp kreta var jag helt slut. Verkligen jättetrött. Likaså början på veckan efter. Testet och intervallerna den dagen kändes bra! Långpasset vi körde med Swedemount var hemskt. Lungt och fint egentligen men jag mådde dåligt och var supertrött. Tänkte att "I morgon är jag sjuk" men dagen efter var jag rätt pigg igen. 

 

Det känns bra

Lägerveckan är över och det har varit ett mycket bra läger. Genomfört många pass på ett bra sätt och känt mig stark. Men nu är kroppen rätt mör och sliten så det ska bli skönt att få någon vilodag. 

Det har ju varit en del "vad händer efter Wolfgang" frågor senaste tiden. Ja sen i vintras och nu har vi fått tränat under ny ledning ett tag och det känns riktigt bra! Anders har varit med så vi ha fått lära känna honom och han oss lite, de andra har ju varit med i många år. Jag känner mig trygg och har ett stort förtroende för den tränarstab och organisation förbundet har nu. Det känns som vi gör riktigt bra grejer. 

Här är lite bilder från lägret här på Kreta.